tisdag 28 maj 2013

Choklad kommer i stora lass till Skafferiet!

Sisådärja! Choklad i stora lass kommer till butiken!
Nu har jag beställt den godaste chokladen från det lilla Brasilianska företaget AMMA beläget i regnskogen Atlantic Forrest.
Det drivs av Diego Bardaró som är den femte generationen av en kakaoproducerande  familj.  Han behandlar kakaon med största varsamhet, rostar den och fermenterar den i en långsam process för att den inte ska bli bitter i smaken. Den mörka chokladen innehåller bara kakaoböna och socker  - dvs varken sojalecitin, vanilj eller kakaosmör. Smakutvecklingen sker i stället genom fermenteringen, rostningen och concheringen. Den kommer finnas med  60-, 70- och 85-procentig kakaohalt.
Och så de läckraste bouchéer/praliner till kaffet från det danska företaget Summerbird:
 
Och sist men inte minst har jag beställt otroligt goda”Gräddbullar goes Gran Cru” också dom från Summerbird. Botten är gjord av finmald Valenciamandel och på den en krämig maräng med tahitivanilj och ett tjockt lager 61-procentig choklad av godaste sort.

Allt kommer vecka 24 till butiken på Molstaberg då vi också kommer ha en kaffemaskin igång!

Fr o m nu på fredag  förlänger vi öppettiderna något:
Fredagar öppet 14-18
Lördagar 10-14

Välkomna!

Inga kommentarer: