med ekologiska råvaror från det sörmländska skafferi´t.
Måndag: Dinkelpasta med svamp och bacon + blandad sallad
Tisdag: Fiskgryta med potatis, lök, tomat och kryddor + morotssallad
Onsdag: Varm sallad med hel dinkel, tomat, broccoli, lök och brytbönor, kryddor, kallpressad rapsolja och äppelcidervinäger
Torsdag: Soppa med rotfrukter, lök, purjolök, tomat och bönor
Fredag: Kycklinggryta med lök, morötter, palsternacka, squash + blandad sallad
Lördag: Lammgryta med vitkål, purjolök, morot, persilja + potatis och blandad sallad
Söndag: Ugnsbakad lax med pestotäcke + dinkelpasta och blandad sallad
Carina
Småskaligt mathantverk från Sörmland
- Norra Stene Skafferi
- Norra Stene ligger vackert belägen vid sjön Sillen i Vårdinge socken i Sörmland. Gården har vi brukat ekologiskt sedan 1982, Vi har ett femiotal tackor och vi odlar bl a raps, frukt, bär och örtkryddor. I Norra Stene Skafferis kök kryddar vi salt och vinäger med gårdens örter. Den gyllengula och smakrika rapsoljan tappas på små och stora flaskor. Äpplemos smaksatt med vanilj & kanel blir det av t ex Röd höstkalvill, Skoklosters Grågylling, Åkerö och Rosenhäger. Här lagar vi också marmelader, chutney och andra läckerheter med goda och spännande smaksättningar. /Carina Dalunde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar