I onsdags var jag med på ytterligare en inspirationsträff med Eldrimner. Denna gång var vi på Övra Wannborga på Öland. Där kan man bo på lantgård, handla i gårdsbutiken äta i restaurangen. Där serveras det lamm, lamm och lamm. Till det kan man dricka vinet som produceras på gården.
De har även ett bränneri där det görs bl a calvados och grappa av pressresterna från vinproduktionen.
Avsmakningen den här gången bestod av två stycken ostar från Brostorp, rågbröd och knäckebröd från Solmarka Bageri, struts från Stigtomta och korv gjord på kronhjort och älg från Krokeks Gård i Kolmården. Och som vid tidigare tillfällen: vår kallpressade rapsolja och min rabarbermarmelad med rosépeppar som smakar så gott på både rågbrödet och till osten.
Småskaligt mathantverk från Sörmland
- Norra Stene Skafferi
- Norra Stene ligger vackert belägen vid sjön Sillen i Vårdinge socken i Sörmland. Gården har vi brukat ekologiskt sedan 1982, Vi har ett femiotal tackor och vi odlar bl a raps, frukt, bär och örtkryddor. I Norra Stene Skafferis kök kryddar vi salt och vinäger med gårdens örter. Den gyllengula och smakrika rapsoljan tappas på små och stora flaskor. Äpplemos smaksatt med vanilj & kanel blir det av t ex Röd höstkalvill, Skoklosters Grågylling, Åkerö och Rosenhäger. Här lagar vi också marmelader, chutney och andra läckerheter med goda och spännande smaksättningar. /Carina Dalunde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar