torsdag 15 januari 2009

2009

Nytt år och det sinar på lagret.
Äppelgelén med calvados blev väldigt populär, likaså äppelmarmeladen med kardemumma och nu dom är helt slut. Så det blir äppeltema i köket nästa vecka - och citrus. I helgen ska jag gå på marmeladkurs med citrustema. Så det lär bli svårt att låta bli lite citrus bland alla äpplen.
Det är Syltningssällskapet som arrangerar kursen och Jan Hedh är vår lärare, mentor och inspiratör. Det ska bli otroligt roligt. Jag har beställt ekologiska apelsiner och citroner som kommer direkt från Sicilien i början av nästa vecka. Och dom måste ju tas om hand....
Citrusfrukten på bilden kommer vi inte ha tillgång till. Den såg jag på Salone del Gusto 2006. Det är en mycket ovanlig. Om jag inte missminner mej heter den 'pompíeca'. Den är stor som en grapefrukt och har ett "vårtigt" skal, vassa tornar på grenarna och det är endast skalet man använder att sylta och till likörer bl a.

Inga kommentarer: