måndag 13 oktober 2008

SÆRIMNER

I morgon bär det av till Östersund och Ås.
Jag har bl a anmält mej till seminarium om:
"Honung i bärprodukter" Cristel Droz Vincent från CFFPA i Florac, Elrimners systercenter i södra Frankrike ska lära oss hur man kan använda honung i stället för socker i t ex marmelader och drycker.
Under seminariet om "Vinäger & olja" kommer Cristel Droz Vincent berätta om hur man gör vinäger från grunden och hur man kan göra för att smaksätta vinäger och olja. Det kommer också handla om konservering av vegetabilier i olja, hållbarhet och kvalitetsaspekter.

Jag ska också gå på två smakseminarium där vi smakar på "ost & marmelad" och "chark & bröd".
Paul Le Mens håller smakseminarierna och han kommer att berätta om aromer, dofter, synintryck, hörsel och trillingnervförnimmelse. Paul Le Mens är livsmedelsingenjör och Slow Food Frankrikes smakexpert. Det ska bli mycket spännande och roligt. Rapport kommer senare.

Inga kommentarer: